Möt våra instruktörer inom taekwondo och kickboxning, alla är välutbildade och med lång erfarenhet.

 

Orlando Roudette

train

Orlando är Tyresö Kampsports huvudinstruktör.

Orlando är en av Sveriges mest meriterade taekwondo-utövare. Han blev uttagen till svenska landslaget i taekwondo ITF 2007 och har representerat Sverige många gånger på EM och VM. Sedan 2014 är han själv assisterande tränare för landslaget i taekwondo ITF. Orlando har tränat taekwondo sedan 1987. Han inspirerades av sin bror Rolly som blev världsmästare i taekwondo när Orlando var ung. Han har tävlat och tränat både i ITF samt WTF taekwondo, och har vunnit många tävlingar inom båda stilarna. Inom WTF har han blivit både 1:a, 2:a samt 3:a i SM och 2:a i Nordiska Mästerskapen. Han har även medverkat på många Allstyle galor/tävlingar där olika stilar möts, och vunnit 8 gånger. Orlando är utbildad domare och certifierad tränare genom Svenska Taekwondo-förbundet och certifierad barninstruktör inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet.
Läs mer om Orlando här

Orlando om kampsport:

Min kärlek till sporten är att den är teknisk, explosiv och utmanande. Oftast medföljer en stark kroppsuppfattning och träningen kräver disciplin ifrån dig. Fokusering samt närvaro spelar också en stor roll. Allt det har man nytta av även utanför träningslokalen. Man kan bli bra inom olika delar och det är en väldigt bred träningsform.

Catherine

CatherineB

Catherine är huvudinstruktör för kickboxningens tjejgrupper och barngrupper. Hon har tränat kickboxning sedan 2006 och innehar andra dan (andra graden svart bälte). Hon har instruerat klasser sedan 2008 i kickboxning. Hon är även certifierad barn- och vuxeninstruktör inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Catherine jobbar aktivt med jämställdhet och för att tjejerna har en lika självklar plats som killarna. Hon har även genom enträget arbete fokuserat på att få kvinnor i allmänhet, unga kvinnor samt kvinnor från etniska minoritetsgrupper att börja träna kickboxning. Hon har mångårig yogaträning bakom sig och ser vikten av att kropp och sinne är i balans.
Läs mer om Catherine här

Catherine om kampsport:

Att träna kickboxning utmanar mig varje gång. Det gör att jag känner mig levande. Jag måste vara fokuserad när jag gör mina egna tekniker, men även koncentrerad på min träningspartner. Det är en individuell sport men samtidigt är jag väldigt beroende av min träningspartner. Kroppen tränas i varje övning utan att jag tänker på det.

Ulrika

Ulrika

Ulrika håller pass i kickboxning för barn samt tjejgruppen special. Ulrika har tränat på klubben sedan vi startade 2007 och har grad I (brunt bälte) i kickboxning. Hon har även tidigare tränat taekwondo WTF och där har hon tagit grönt bälte. Certifierad instruktör och barninstruktör inom Svenska Budo & Kampsports-förbundet.

Ulrika om kampsport:

Jag tycker verkligen om den allsidiga träningen, för jag känner att hela kroppen har fått jobba när passet är över. Sedan är det roligt att se sin egen utveckling. Efter ett tag sitter den där sparken som jag inte riktigt har lyckats med tidigare. Eller när jag har klarat en gradering som jag nervöst har deltagit på – det är en härlig känsla.

Tommie

TommieNissilä

Tommie är tränare i taekwondo. Han har varit med sedan klubben startade med vuxengrupper 2007. Han trodde aldrig att han skulle komma tillbaka igen efter sitt första pass hos oss (pga den extrema träningsvärken),  men det gjorde han, och det är vi glada för. Tommie håller pass varannan onsdag och assisterar på lördagar när det behövs. Han innehar graden 1 Dan (svart bälte) i taekwondo. Utbildad domare och certifierad barninstruktör.

Tommie om kampsport:

Jag älskar att man aldrig kan slappna av, aldrig tänka på något annat, under tiden man tränar. Oavsett om det är teknik, sparring eller mönster så måste man vara fokuserad på uppgiften. Det gör att man får en högre sinnesnärvaro vilket man definitivt också har nytta av i livet utanför träningslokalen. Det är dessutom fysiskt krävande, disciplinerat och respektfullt. Ah, just det… Sa jag att det är sjukt roligt också?

Elin

Elin är tränare i kickboxning. Hon kom till oss för sju år sedan och har idag svart bälte. Elin håller pass några söndagar per termin, när hon inte tränar själv i den avancerade gruppen eller tävlingsgruppen. Certifierad instruktör och barninstruktör inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Elin om kampsport:

Det jag gillar med kampsporten är att det är en bra blandning av fys och kondition, smidighet och explosivitet. Man blir aldrig fullärd.