Träna hos oss

Vill du tävla på högsta nivå eller komma i din bästa form någonsin så har du hittat rätt. Vad du än väljer så kommer det påverka dig positivt. Vi har fokuserat oss på Taekwondo samt Kickboxning. Att träna hos oss lämpar sig väl för både motionärer och tävlande. Den ger allsidig träning avseende kondition, koordination, styrka och rörlighet. Kampsporten är lämplig för olika ålderskategorier och färdighetsnivåer, inte minst för barn på grund av den låga skaderisken och dess unika sätt att träna koordination (som tränas bäst i unga år) med dess korsvisa rörelser.
Numera har man officiellt kunnat konstatera det som vi har vetat länge genom erfarenhet: att träning höjer självförtroendet!
Motion är inte bara bra för den fysiska hälsan utan även för den mentala hälsan, inte minst bidrar motion till en mer positiv kroppsuppfattning. Träning är ett billigt sätt att dämpa ångest, motverka depressioner, skydda sig mot diabetes, benskörhet samt hjärt- och kärlsjukdomar.

Hur går det till

Du är välkommen att komma och prova på och träna hos oss när som helst under terminen. Du får två prövotillfällen, sedan är det dags att bestämma sig. Väljer du att börja träna hos oss, så skriver du in dig och betalar sedan in terminsavgiften. Information om hur du går till väga hittar du HÄR
Vi tränar mycket varierat såväl med mittsar, som man kan likna vid hårt stoppade fyrkantiga kuddar, som tekniker i luften eller på varandra. Teknikerna på varandra sker alltid under kontrollerade former och sällan i nybörjargrupperna, då teknikerna måste kunna behärskas ordentligt innan.

Handskar finns att låna för nybörjarna, men vill du fortsätta bör du investera i ett par egna sparringhandskar, då det är mer hygieniskt och bättre för din träning. Handskar finns att köpa hos oss, min 10 oz.

Det gäller även vilka kläder du tränar i. Som nybörjare kommer du i dina egna träningskläder som du kan röra dig bra i (för kickboxningsgruppen gäller svarta kläder ), men fortsätter du träningen hos oss så är det Taekwondo dräkt för dem som tränar det ,eller klubb t-shirt/linne och kampsportsbyxor/shorts för kickboxningen.

Viktigt för er som går i fortsättningsgrupperna är att handskarna är 14 – 16 oz (12 oz går bra för tjejer) och att ni har tandskydd! Dels för att skydda er själva samt er sparringpartner. Tandskydd finns att köpa hos oss och är en billig försäkring för era tänder.

Inga skor behövs, och ta med vatten.

Våra lokaler ligger intill Tyresö Centrum, Bollmoravägen 26A.

Varmt Välkomna !

Comments are closed.